iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Жена е новият началник на правния отдел в Община Перник

Жена е новият началник на правния отдел в Община Перник 12_1418044536

Новият началник на правния отдел в Община Перник е Галина Ганчева. Тя заема мястото на досегашния шеф Малин Стоилов, който в момента изпълнява функциите на главен секретар в общинската администрация.

Ганчева идва от София, от структура на Министерския съвет.

Определен е човек и за поста на главния секретар, но кметът Иван Иванов засега не казва името му. Когато стане факт, тогава ще кажа, каза той. В момента заедно с имената на новия кметски екип на сайта на Община Перник като секретар е вписан Малин Стоилов.

Работим активно по новата структура на общинската администрация, която ще предложим на вниманието на Общинския съвет за одобрение, каза Иван Иванов.

Целта е тя да бъде работеща и да не е раздута, а хората, които ще работят в администрацията да бъдат натоварени максимално и да има ефект от работата им, уточни Иванов. В момента тя е раздута, а дейността на доста от служителите е неефективна. Преглед ще има и на всички общински предприятия, така че дейността им с тази на администрацията да не се дублира.

Докато не бъде одобрена новата структура, не говорим за съкращения, категоричен бе кметът. По думите му има и хора, които ще излязат в пенсия, като шефа на дирекция “Икономическо развитие и управление на собствеността” Юри Драганов, който от 1 декември вече е пенсионер.

В процес на проверка са и многото граждански договори, които е подписвала предишната кметица Росица Янакиева.

По настояване на зам.-кмета Владислав Караилиев, кметът Иванов е прекратил отпуските на четирима души от отдел „Инвеститорски контрол”, за да завърши нормално финансовата година.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.