iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Може да спрат търговията с акции на Бесттехника Радомир АД

Може да спрат търговията с акции на Бесттехника Радомир АД 04_1397213393

Търговията с общо 32 публични компании може да бъде прекратена, считано от 28 април, съобщиха от Българска фондова борса-София.

Причината за това, е че долуизброените компании не са платили дължимата такса за поддържане на регистрирана емисия, определена в Тарифата за таксите на борсата за 2014 г.

От борсата са предоставили срок до 24 април (четвъртък) таксата да бъде преведена, в противен случай от 28 април (понеделник) търговията с тези книжа ще бъде прекратена.

Това поставя на риск и акционерите в тези дружества, тъй като те няма да имат възможността да търгуват с посочените емисии, докато компаниите не се издължат на борсата.

32-те длъжници са: Асеновград Табак АД, Балканкар-Заря (емисия акции и облигации), Бесттехника ТМ-Радомир, Болкан Бевъриджис Кампъни, Вита Ми Холдингс, Мейфеър Глоуб, Далия, Еврoкредит, Евролизинг, Експат Импорти АДСИЦ, Електрометал, Заваръчни машини, Заводски строежи, ЗГММ, ЗММ-Якоруда, Инст. по целулоза и хартия, ИнтерСтандартс, Кнезим, Наш Дом България Холдинг, Никотиана БТ Холдинг, Рилски лен, Севко, Трансстрой-АМ, Уелкъм Холдингс, Югоизточен Холдинг, както и намиращите се в несъстоятелност или ликвидация Пещоремонт, Оловно цинков комплекс, Исперих-БТ, Кремиковци, Мануела и Мостстрой.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.