iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Иван Искренов е кандидатът за кмет на Трън от БСП

Иван Искренов е кандидатът за кмет на Трън от БСП 06_1435650704

На 26.06.2015 г. се проведе седмото заседание на 18-тата конференция на Общинската партийна организация на БСП - Трън. Конференцията имаше за цел да излъчи своите кандидати за Кмет на Община Трън, общински съветници и кметове на селата Филиповци и Туроковци.

За кмет на общината Трън, конференцията утвърди общинския председател на БСП инж. Иван Искренов.

В своя доклад Искренов подчерта, че конференцията се провежда в една много динамична и сложна обстановка за България,БСП и Община Трън. Той добави, че БСП днес е пред историческо предизвикателство да направи своите поуки и да очертае национална и лява перспектива за България.

„Управляващото мнозинство обеща политическа стабилност и реформи. Вместо това, то се стреми да оцелее с псевдореформи, с които задълбочава неолибералната си политика. Това е правителство на политическата сделка, на икономическата стагнация и на сервилната външна политика. Управлението не може да преодолее кризата и да осигури развитие на страната“, категоричен бе социалистът.

Той заяви още, че за БСП, лявата алтернатива изисква активна роля на държавата като регулатор, собственик и инвеститор. „Необходими са значими публични инвестиции в производството и иновационни програми. Спасителната политика за България е реиндустриализация и технологична модернизация на страната. Това е пътят към икономически растеж, устойчива заетост и добри доходи“, добави Иван Искренов.

„Ние сме за активна социална държава. Против сме „затягането на коланите“ за сметка на работещите, бедните и мизерстващите хора. Само с разумни и решителни действия можем да постигнем развита и просперираща България и възродим Трънско .Необходими са социална справедливост и солидарност!Необходимо е укрепване на държавността, съхранение на българската нация в името на напредъка на България“, категоричен бе председателят на БСП – Трън.

След доклада пред заседанието на конференцията Искренов представи своята предизборна платформа, която се сътои от 10 основни параграфа съобразени с утвърдените на заседанието на 48-я Конгрес на БСП мерки за лява политика.

Източник: zapernik.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.