iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Обсъждат бъдещето на Миньор в ОбС утре

Обсъждат бъдещето на Миньор в ОбС утре

На сесията си утре Общинският съвет в Перник ще обсъжда предложението на Минна компания ЕООД за придобиване от община Перник чрез дарение на 11 650 акции от ПФК Миньор. В официално предложение "Минна компания" ЕООД обяснява, че основният предмет на дейност на дружеството е в сферата на енергетиката, енергийните ресурси и добива на полезни изкопаеми. В момента дружеството участва в нови начинания и проекти, свързани с управлението и експлоатацията на добивни обекти и инсталации, сондажна и проучвателна дейност. Поради това и прекомерната си ангажираност "Минна компания" ЕООД не е в състояние пълноценно и качествено да продължи да изпълнява и в бъдеще ангажиментите, които има като акционер към ПФК "Миньор" АД, свързани със стопанисването и управлението на клуба, се твърди в писмото, изпратено до председателя на общинския съвет в Перник Владислав Караилиев.

Според приложена справка към 31 август ПФК "Миньор" дължи 560 000 лева на НАП, на 190 000 лева възлизат задълженията към персонала и 209 040 лева са борчовете към външни лица. Вземанията на клуба, според "Минна компания" са на стойност 943 000 лева.

Постоянната комисия "Бюджет, финанси и европроекти" към общинския съвет предлага на съветниците да вземат решение за извършване на финансов одит на ПФК "Миньор" от лицензиран финансов одитор. 

Източник: sportal.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.