iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Осем фирми допълнително чистят Перник от боклуците

Осем фирми допълнително чистят Перник от боклуците 08_1407252724

От община Перник очакват в скоро време ситуацията със сметта да се нормализира. Още осем фирми са наети от Община Перник, за да почистят накамарените боклуци до контейнерите за смет, обяви зам.-кметът Росен Йорданов. Решението е взето от кризисния щаб, за да се предотврати създаването на бактериологична обстановка. Хигиенизирането започна от Перник миналата събота и неделя, продължава по кварталите и ще обхване и селата. Кметовете на населени места трябва да опишат нерегламентираните сметища и да предадат списъците в общинската администрация.

Росен Йорданов призова гражданите към по-голяма отговорност и заръча тези, които струпват строителни отпадъци до контейнерите да ползват лопата и да ги нахвърлят вътре. „Това да го видим, няма да го повярваме”, тутакси отсякоха селските управници, като от изстрадан опит подчертаха, че незаконните мини-сметища не никнат от нищото, а се творят от човешките ръце. Чести са случаите на земята да има накамарени едно чудо боклуци, а до тях да стоят празни съдове.

Две фирми до момента са кандидати за изпълнител на услугата по сметопочистване и сметоизвозване в община Перник. 2 400 000 лв. е максималната стойност, за която ще играят на търга. Тя е с 1,5 млн. лева по-малко от сумата, за която чистеше „Стройинженеринг”. Ако в края на годината бъде сключен договор на посочената цена с фирма по чистотата, ще бъдат закупени компостери за селата, обеща кметът. Окосената трева, която в момента е голям проблем, ще се слага в тях, а не в контейнерите, които в момента се пълнят и от битови отпадъци, и от треви и храсти, и от строителни материали.

Източник: perniktoday.net

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.