iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От днес се пращат писмата за дънците в Община Перник

От днес се пращат писмата за дънците в Община Перник 02_1456315844

От днес Общината в Перник започна изпращането на писмата за местните данъци и такси, като в съобщенията данъкоплатците се информират какво дължат за данък сгради, такса битови отпадъци и данък за моторно превозно средство.

Включени са и сведения за стари задължения, ако евентуално има такива.Отделено е й място и за плановете за работа на местната управа чрез обръщение на кмета Вяра Церовска. Целта е гражданите да са наясно за какво се изразходват парите, които те внасят в общинската хазна чрез дължимите данъци. Подобен подход се възприема за първи път.

Вече е готов и графикът за изнесените приемни в отделните кметства. От началото на март до април служители на отдел „Местни приходи и такси“ ще посещават кметствата и ще обслужват на място населението.Всички кметове и кметски наместници ще трябва да уведомят за датите на посещението. Община Перник прави изнесени приемни за удобство на жителите на селата, които плащайки на едно място налозите няма да хабят време и пари за пътуване до общинския център, обясни пред време на среща с градоначалниците кметът Вяра Церовска.

От отдел„Местни приходи и такси“ напомнят, че всеки който си заплати данъка върху недвижим имот,такса битови отпадъци и и данъка върху превозни средства за тази година до 30 април, ще ползва отстъпка от 5%.

Дължимите задължение може да се платят : на касата в брой, чрез ПОС терминално устройство, през системата за интернет разплащания Еpay, по банков път, във всеки пощенски клон,на всяка една от касите на Еasy pay и чрез транскарта.

Служителите, напомнят още, че от февруари до края на юли е в сила безлихвената „данъчна ваканция“ за длъжниците към общинската хазна в Перник. Данъчната привилегия касае граждани и фирми, които имат неизплатени задължения пет години назад за такса смет.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.