iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пернишките кметове посетиха Брюксел

Пернишките кметове посетиха Брюксел 07_1467346451

Кметът на община Перник и областен координатор на местната структура на ГЕРБ д-р Вяра Церовска, кметове на населени места и представители на ГЕРБ в Общински съвет-Перник посетиха Европейския парламент в Брюксел, като работната визита бе по покана на евродепутата на ГЕРБ/ЕНП в Владимир Уручев.

Българската делегация разгледа сградата на Европейския парламент и се запозна отблизо с дейността на институцията. Посещението съвпадна с много важен момент за Европейския парламент след резултата от референдума във Великобритания ,завършил с решение за напускане на ЕС.

Евродепутатите Владимир Уручев и Ева Паунова разясниха пред кметовете и общинските съветници от Перник отговорността и ролята от тук нататък на Европейските институции и страните членки, от която ще зависи съдбата на Европа. На работната среща бяха обсъдени предизвикателствата пред Европейския съюз и ефекта им върху България и региона. Кметовете видяха на практика как действа европейската администрация на извънредното заседание на ЕП във вторник ,на което присъства и българският премиер Бойко Борисов.

Източник: perniknews.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.