iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Снегопочистването в Перник тази сутрин

Снежната обстановка в Перник тази сутрин

Основните пътни артерии в Перник са проходими при зимни условия. На някои места има сериозни навявания от сняг. Това е установила инспекция на снегопочистването в община Перник тази сутрин.

Обиколката на улиците и пътищата е по инициатива на зам. кмета по ситурността Станислав Владимиров. В нея по негова покана се е включил и общественикът Вихрен Матев.

Зам. кметът Владимиров е обяснил, че  пари за почистване на малките странични улички няма, информира Матев.

Почистването им можело да стане само ако се увеличи сметката, която гражданите да плащат за тях.

 

 

Вихрен Матев: "За почти 2 часа обикаляне, обаче, срещнахме само 2 опесъчителя, които не опесъчаваха, а се движеха празни. Вторият от тях освен това бе вдигнал високо греблото си, въпреки че се движеше с включена светлина за специален режим на движение! Това може да видите с очите си в края на видеоматериала, който ви предлагаме!

Всъщност - за цялото време на инспекцията не можахме да видим специален автомобил, който действително да се занимава с дейност по снегопочистване и обработка на пътя! Въпреки, че по телефона от фирмата ни уверяваха постоянно за това!

Оценката на Владимиров за днешното състояние на улиците в града ни е Добър (4). Каквото и да изначава за него това - гражданите на Перник трябва да дадат истинската оценка на почистването на града си от сняг!"

Местната администрация  се закани да наложи глоби на фирма  „Стройнженеринг 94″ заради непочистените пътищата и улиците в града при силните снеговалежи през януари. В същото време от фирмата твъдят, че имат да получават значителни суми за свършеното от тях и неплатените задължения от общината им пречат да изпълняват стректно задълженията си по договора за зимното поддържане на улиците и пътищата. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.