iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Хлапаци стават шерифи в Трън

Детска полицейска академия отвори врати днес в гр. Трън.  Инициативата е на Районно управление „Полиция” – Трън със съдействието на общината, местното читалище „Гюрга Пинджурова”, държавни органи и органицации и граждани.

Днес в гр. Трън отвори врати Детска полицейска академия. На откриването присъстваха комисар Валентин Димитров, директор на ОДМВР – Перник, кмета на общ. Трън Станислав Николов, представители на местни структури, фирми и много граждани. В нея ще се обучават 15 ученика от СОУ „Гео Милев” на възраст 12-13 години. Децата положиха клетва в Народно читалище „Гюрга Пинджурова”. Предвидени са теоретични и практически занимания с подрастващите в извънучебно време. Срокът на обучение е една година на абсолютно доброволен принцип. Целта е младите да се запознаят с полицейската професия, както и да получат знания за действащото законодателство. Усвояването на умения за справяне в критична ситуация, преодоляване на агресията, формиране на собствен избор за професия и придобиване на чувство за отговорност и работа в екип ще бъдат основните задачи пред обучителите от местното районно управление.

Младите академици ще изпълняват и практическа полицейска работа, свързана с охрана на обществения ред по време на празници, осигуряване безопасността в района на училището при състезания, масови мероприятия и спортни инициативи. На децата ще бъдат подсигурени светлоотразителни жилетки с надпис „Детска полицейска академия”, полицейски палки и фенерчета. В края на учебната година ще получат диплом за завършен обучителен курс.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.