iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


В Трън се хвалят с нови спечелени проекти

Станислав Николов

Община Трън безусловно се подрежда на първо чясто по спечелени проекти пред Министерството на труда и социалната политика. Чрез одобрени разработки този пролет работа и заплати ще получат 550 човека от пограничната община.

Пред подписване са  договори за финансиране на  два нови проекта по компонента "Интегрирани социални услуги свързани с грижи за деца" на Проект за социално включване на МТСП, финансиран със заем от Световната банка.Това съобщи кметът Станислав Николов.

"Щастливо детство" е разработка, която ще се осъществява в сградата на старата гимназия. Там за 150 хил. лв е предвиден ремонт на третия етаж, където в последствие ще се разположат центрове за ранна интеграция и занимания с деца от 0 до 7 години, както и за работа с техните семейства.На втория етаж в сградата вече работи Център за обществена подкрепа, който  беше открит също чрез спечелен проект.

На първия етаж са офисите на общинското предприятие "Трънска гора" и Социалния патронаж. Сградата е с ремонтирана фасада и покрив със средства от дарения.

Проектът "Интеграция на ромските деца в Трън" ще се осъществява с подрастващи, съвместно с детската градина в града и неправителствена организация. Целта на проекта е превенция за ранно отпадане от училище. Дейностите са разчетени на общата стойност 94 860 лв.

Двата проекта са в процес на прецизиране след като вече са одобрени на първия етап на разглеждане.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.