iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


1 юни – запали фаровете!

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

По утвърдена от години традиция на 1 юни – международен ден на детето шофьорите в България включват късите светлини на автомобилите си.

Пътната полиция  започва двуседмична акция "Ваканция. Да пазим живота на децата на пътя", която ще продължи до до 15 юни.

През този период служителите на полицията ще извършват засилен превантивен контрол и ще разясняват на децата и юношите дебнещите ги на пътя опасности при неправилното и внезапно пресичане на пътното платно, при управление на велосипеди, мотоциклети, мотопеди, както и при пътуване без използване на колани и системи за превоз на деца.

Предприети са мерки за установяване на местата с повишена опасност от произшествия с деца и юноши.

Полицейските служители ще следят за рисково поведение и игри на непълнолетни по платното и в близост до него и ще предприемат действия с цел предотвратяване на инциденти.

Стриктно ще бъде следено за спазване на ограниченията на скоростта в населените места. Ще се извършват проверки за използване на предпазни колани и обезопасителни системи.

Когато забележите деца на и край пътното платно, намалете скоростта, за да бъдете подготвени за евентуално внезапно втурнало се да пресича улицата, или тичешком излязло на пътя дете, съветват шофьорите от полицията.

От „Пътна полиция" съветват родителите да проучат къде и с кого ще играе детето им през ваканционните дни, когато те ще са на работа. Огледайте заедно с него и приятелите му най-подходящите и безопасни места в квартала, които са по-далече от улици с интензивно автомобилно движение, съветват още от „Пътна полиция".

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.