iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Без пернишки голф в протеста срещу високите цени на горивата - снимки

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

20-тина автомобила и един шарен мотор сложиха началото на протестното шествие  срещу високите цени на горивата в Перник. В колоната обаче не се включи нито един пернишки Голф. Организаторите обясниха отсъствието на турбо машина сред протестиращите с причината, че пернишките голфове не могат да карат бавно, а протестиращите ще тръгнат от паркинга зад Минната дирекция и ще преминат през целия град с малка скорост.

Като гражданска опора обаче се включиха гражданският кандидат за кмет, подкрепен от партия "Другата България" Вихрен Матев и бившия зам. председател на Общинския съвет , зам кмет на Перник и настоящ председател на гражданското сдружение "Патриотично обединение "Нова левица" Милан Миланов. 

Към протестната автомобилна колона от центъра на Перник по вътрешно градската магистрала до квартал "Църква" трябва да се включат още недоволни шофьори.

С надписи: "Протест", "СИЛА", с логото на кампанията за гражданско недоволство и с българското знаме, автомобилната колона, озвучена с надути клаксони, премина и през улица "Благой Гебрев" в квартал "Изток" по обратния път към центъра на града и руския битак.

Това е шестият протест, организиран от Гражданското сдружение "Сила", който събира хората срещу монополизирането на пазара на горивата.

Сред мотивите за провеждане на гражданския протест са и необосновано покачващите се цени на горивата и достигането им до рекордни стойности на дребно. В недоволството участват шофьори от десетки български градове. 

Колони автомобили преминават през Благоевград, Велико Търново, Габрово, Севлиево, Горна Оряховица, Елена, София, Пловдив, Самоков, Велинград.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.