iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Бой за бюлетини по опашките, викат полиция

Перник - скандали се разразиха по опшките

Скандали като за промоция на кюфтета се разразиха по опашките пред урните в Перник. Училищните коридори едва побират чакащите да гласуват, алармираха от СИК-овете. На места пред стаите се тълпят по 50-70 човека.

Стълпотворението предизвика мощни скандали като от зората на демокрацията, когато се редяхме по цяла нощ, за да си купим кайма и хляб. Изнервените гласоподаватели се нападаха взаимно за пререждане на опашките и се стигна и до ръкопашен бой. На три пъти е викана полиция, за да раздтървава скандалджиите. Униформени укротяваха страстите в тълпите на две места в Перник и пред СИК в Брезник, съобщиха от областната дирекция на МВР.

Хората се бавят с дългите бюлетини, оплакаха се секретари вСИК. Много от перничани сакъсвали зад паравана със сгъването на дългите списъци. Излизат с разтворени листи и ни ги носят да ги сгъваме. Едва ги връщаме да си оправят бюлетините в „тъмната стаичка”, разказаха секретари на СИК-ове. Заради затруднения достъп до урните и тълпите от чакащи избирателната активност в града към 16 часа бе едва 33%.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.