iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Броят по 289 лева за топло на бедните

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

По 289 лева и 60 стотинки ще получат бедните за отопление през зимата. Сумата е разпределена по 57,92 лева за петте месеца, през които температурите са ниски. Банкноти ще има само за тези, които имат право на енергийни помощи. Вече започна прием на молби-декларации в дирекциите "Социално подпомагане". Бланки ще се приемат до 31 октомври.

В молбите задължително се заявява видът на ползваното отопление - топлоенергия, електроенергия, твърдо гориво или природен газ. В 20-дневен срок се извършва социална анкета в дома на лицето или семейството, а 7 дни по-късно директорът на Дирекция „Социално подпомагане" издава заповед за отпускане или отказ на помощта.

Право на помощта, както и досега, имат лицата и семействата, чийто средномесечен доход за предходните 6 месеца преди месеца на подаване на молбата-декларация, е по-нисък от диференцирания минимален доход за отопление и отговарят на условията на чл. 10 и 11 от Правилника за прилагане на Закона за социално подпомагане. Изрично се посочва начинът за превеждане на средствата.

Лицата и семействата, които не използват по предназначание помощта, или я получат недобросъвестно, ще бъдат лишени от нея през следващия отоплителен сезон. Освен това ще трябва да възстановят получените суми със законната лихва. /ТВ "Кракра"/

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.