iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Честит професионален празник на служителите на МВР!

ОДМВР - Перник

Днес се навършват 132 години от създаването на Министерството на вътрешните работи.

Тържествената церемония ще започне с поднасяне на венци пред Паметника на Незнайния воин в столицата, където ще присъства и премиерът Бойко Борисов. Празникът ще продължи с награждаване на служители, постигнали високи професионални резултати.

Наградите на отличните служители на МВР от Перник бяха връчени вчера от директора комисар Валентин Димитров.

За проявена инициативност и постигнати високи професионални резултати при изпълнение на служебните си задължения, с „Обявяване на благодарност” и допълнителен платен отпуск са отличени инспекторите Светлин Ивков и Светослав Георгиев от сектор „Противодействие на икономическата престъпност”. Наградата е от министъра на МВР Цветан Цветанов.

С „Обявяване на благодарност” и допълнителен платен отпуск, от директора на Главна дирекция „ПБЗН” гл. комисар Николай Николов са отличени пожарникарите Велко Борисов – РСПБЗН
Радомир, Боян Бянов и Валентин Стефанов от РСПБЗН Перник и Данаил Владимиров от РСПБЗН Брезник.

Със същото отличие, за постигнати високи резултати на проведения Републикански преглед по стрелба с пистолет за служители на МВР са наградени от директора на ОДМВР – Перник шестима служители. Отличените са полицаите Пламен Стоянов, Александър Стоянов, Орлин Миланов и системен-оператор Даниела Георгиева от отдел „Охранителна полиция”; инспектор Снежана Петрова от Второ РУП – Перник и старши технически сътрудник Пламен Димитров от група „Управление на собствеността и социални дейности”.
 

С „Писмена похвала” от директора на ОДМВР – Перник и началника на ОУПБЗН – Перник са наградени 30 човека.

Изграждането на полицейската институция в България започва след приемането на Търновската конституция. С Указ 1 от 5 юли 1879 година на княз Александър I се създава Министерство на вътрешните дела в състава на първото българско правителство. Първият министър на вътрешните работи Тодор Бурмов. 

ЧЕСТИТ ПРОФЕСИОНАЛЕН ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ СЛУЖИТЕЛИ НА МВР!

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.