iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Читалище приканва за минута абсолютна тишина

Международен ден за борба срещу шума се отбелязва днес - 28 април.  По този повод за една минута абсолютна тишина от 14,15 до 14,16 ч. приканва пернишкото народно  читалище "Миньор".

Над 300 човека са поканени по електронните пощи да се включат в инициативата.  Доброволци от читалището ще раздават днес информационна брошура за вредата шума.

"Шумът причинява стрес, безсъние, хипертония и агресивност", обясняват организаторите на минутата тишина.

Опитайте поне за един ден да изпълните няколко простички препоръки, за да осигурите на организма си повече спокойствие и тишина. Това ще ви се отрази изненадващо благотворно. Организаторите на инициативата са я нарекли - рецепта за „тиха диета“. Намалете до минимум звука на телевизора, радиото, компютъра. Не използвайте клаксона на колата си, освен за да избегнете произшествие. Стойте далеч от всякакви шумни места като ресторанти, кафенета, нощни заведения. Посетете повече спокойни места като музеи, библиотеки. Изключете звука на телевизора докато вечеряте и говорете помежду си. Такива са простичките съвети, в които си струва да се вслуша всеки човек.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.