iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Даруват ни с по-високи цени на тока в началото на лятото, поскъпва и парното

Електромерите ще муряят по-високи цени на тока

С по-високи цени на тока ни даруват вв началото на лятото. Окончателното решение на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) е електричеството за бита да поскъпне с до 2%, а за индустрията - с до 5%. решението беше  взето на закрито заседание вчера.

За тока, доставян от ЧЕЗ в Перник и цяла Западна България, през деня ще се плаща с 1.89% повече, а по нощната тарифа поскъпването е с 1.86%. Средното повишение е 1.89%.

Новите цени най-чувствително ще ударят по джоба на абонатите на Е.ОН, който доставя ток в Североизточна България. Там дневната тарифа се повишава с 1.92%, а нощната - с 1.91 процента, а средното оскъпяване е 1.92.

За ЕВН, който е доставчик на електричество за Югоизточна България, дневният ток поскъпва с 1.90, а нощният - с 1.95%. Средното увеличение е 1.90%.

Със сигурност от разчетите стана ясно, че ДКЕВР окончателно се е отказала да повишава нощната еленергия с 10%. От месеци топлофикациите настояваха за подобно сериозно повишение, за да се стимулират хората да се откажат от климатиците и да прибегнат до използването на парно.

Топлото ще поскъпне с близо 9% общо за страната, се разбра от решението на ДКЕВР.

В Перник  цената му ще се повиши с 1.44, на сто , в София - с 4.55%.

Във Варна тарифата скача с 8.84 процента, в Пловдив - с 6.76, в Бургас - с 5.54. Увеличението на цената на парното в Сливен ще е с 0.75%, в Габрово - с 0.94, във Враца - с 0.53, в Русе - с 5.06, а в Плевен - с 6.58%.

Единствено във Велико Търново цената на парното ще падне с 2.52%.

Природният газ ще поскъпне с 4.71%.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.