iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Дават по 800 лв. за декар похабена земя от магистрала Люлин

Собствениците на земи, засегнати при изграждането на АМ „Люлин”, ще получат обезщетения в размер на 800 лв. за декар земя.  Парите ще бъдат изплащани утре – 4 май, на 5  и 9 май. Това съобщи  кметът на Община Перник Росица Янакиева, след срещата с представители на   Агенция „Пътна инфраструктура” и фирмата строител „Мапа Дженгиз”.

От „Мапа Дженгиз” имат неиздължени финансови ангажименти към община Перник  и към собствениците на земи, които бяха засегнати при строителството. Не са платени задължения за използване на предоставените от общината депа за депониране на земни маси.

Ангажимент на „Мапа Дженгиз” е до 20 май е засегнатитепри изграждането на аутобана имоти  да бъдат върнати на собствениците във вид, в който те самите одобряват.

Обезщетенията ще стават по предварително изготвен списък на на базата на подадени жалби от засегнатите собственици. Той е одобрен от кмета на село Големо Бучино Стефан Зафиров и от гражданския инициативен комитет. Имотите са около 50, но по информация от кмета на Перник, броят на засегнатите собственици на земи не е окончателно уточнен, защото става въпрос за земеделски терени с много наследници.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.