iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Детски Великденски търг събра средства за здравето на Пепи

Благотворителен Великденски търг "Деца помагат на деца" за набиране на средства за лечението на малкия Петър Димитров-Пепи от по  инициатива на група "Звънче " от ЦДГ №8 "Изворче".

1 874 лева се събраха в благотворителната касичка за здравето на вече почти 6-годишния  Петър Димитров от Перник. На традиционната Великденска изложба-базар, която правят от няколко години деца в името на оздравяването на момченцето, преди празника дойдоха много хора, за да дадат своята лепта.  

Тази година  търгът беше в традината на ресторант "Двореца". Хит на разпродажбата бяха керамичните яйца, големи колкото тези на щраус, изработени от възпитаниците на преподавателите по изобразително изкуство Емануил Врангов – от 9-то училище, и Мариела Ивайлова – от училище „Д-р Петър Берон”. Свой принос имаха и инициаторите  на проявата от подготвителната група  „Звънче" в Детска градина № 8  и на техните учителки Искра Чернева и Ива Райчева.  

Освен красиво аранжирани декоративни яйца, на търга, по традиция разигран от актьора Васко Чушев, имаше и много сувенири с пролетна тематика, пластики, рисувани чинии, сладкиши и други чудатости, направени от децата и възрастните с много любов. Задочно от базара с по 100 лева си напазаруваха народните представители от ГЕРБ Ирена Соколова и Владислав Димитров. Общинският съветник Иво Богданов също си купи красиво нашарено яйце. Не остана по-назад и неговия шеф – първият между равните в Общинския съвет Добри Митрев. Председателят беше дошъл със своята дъщеричка Калина (на снимката). За тях също имаше от големите глинени яйца.

Зам.  кметът Иван Джегалски и шефката в образованието Ева Любомирова също бяха сред наддаващите и с лични средства си купиха детски арт изделия на най-високо ниво. Те обявиха дарение от името на Община Перник. Много хора също се включиха в търга и така помогнаха и момченцето, което се бори с тежки диагнози, и на авторите на творбите като ги насърчиха така в творчеството и благотворителността.

За жалост Петърчо не беше на търга. Представляваше го неговата баба Катя. Той и майка му София прекараха празничните дни в болница след операция на става и леко усложнение след нея. От Вчера Пепи си е у дома. След повтаряне на хирургията след няколко месеца има надежда момченцето надвило болестите, да може да ходи само.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.