iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Гимназисти опитаха стола на бирника

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Ученици нахълтаха при бирниците. Младежи от гимназията по икономика седнаха в столовете на данъчните инспектори в деня на отворени врати днес.
Инициативата е част от договора за съвместна дейност и сътрудничество между НАП – офис Перник и икономическата гимназия. В него са предвидени още провеждане на открити уроци на данъчно-осигурителна тематика с експерти от офиса, както и осигуряване на работни места за провеждане на производствена практика за ученици от 12 клас. Директорът на офис Перник Румен Давидков запозна учениците с естеството на работата на данъчната администрация.
Тридесетте  ученици се запознаха също и с мисията и визията  на НАП, с основните приоритети на приходната администрация и с дейностите, извършвани във функционалните отдели - „Контрол" и „Събиране". След това гостите посетиха салона за обслужване на клиенти, където Радоел Рибарски началник сектор „Услуги за клиенти” им демонстрира възможностите на системата за управление на опашки и системата за управление на приходите. Бъдещите икономисти получиха образци на данъчни и осигурителни декларации и се запознаха с процедурата по прием и обработката им в реална среда. В края на срещата Юлиана Ефремова – директор на училището получи диск с образователни брошури и видео клипове на данъчно-осигурителна тематика.
След визитата стана ясно, че ученичката от специалност „Бюджет и финанси” Изабела Иванова е  изявила желание да проведе своята производствена практика в НАП - офис Перник.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.