iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Губернаторът раздава подаръци в Брезник, кметът Миленков се покри

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Губернаторът Иво Петров влезе в ролята на Дядо Мраз в Брезник. Той зарадва с подаръци на местните деца в рамките на инициативата “Да върнем книгите при хората”. Изненадващо обаче самият кмет Миленков се скри и не дойде на събитието.

Областният управител беше гост на откриването на щанд за продажба на книги в пощата в града. Веднага след церемонията започна да раздава книги на малчуганите. Брезник е третият град в област Перник, където продължава инициативата на държавната фирма “Български пощи” ЕАД – “Да върнем книгите при хората”.

На събитието в пощенския клон в центъра на Брезник дойдоха жители на града, официални лица, гости и автори. Както на предишните две откривания в Перник и Радомир, и тук дойдоха Деян Дънешки – директор на “Български пощи” и Захари Иванов – председател на издателски и разпространителски консорциум “Световете”. Авторите Анжела Димчева и Ивайло Диманов представиха свои стихосбирки и подариха на гостите издания с автографи.

Губернаторът сам закупи книжките, които подари на всички дошли на тържеството деца. Пожела им да четат повече и да черпят от мъдростите на народното творчество, следвайки поуките за добрините и приятелството – послания в “златните” приказки, които подбра да им подари.
Захари Иванов приветства гостите и организаторите на събитието, поздрави ги за инициативността и проявения интерес. От позицията на писател изрази огорчение и разочарование от липсата на кмета на Брезник – Христо Миленков.

Захари Иванов изрази предположение, че вероятно поради голямата територия на град Брезник и наличието на изключително много служебни ангажименти през летния сезон, г-н Миленков не е оказал необходимото уважение към съгражданите си и е пренебрегнал инициативата. Отсъствието на Миленков направи изключително лошо впечатление на присъстващите, а липсата на лице, което да го представлява бе приета за обида и пренебрежение към присъстващите, инициативата и книгите.

“Надявам се, че някога ще срещна кмета, който днес не дойде. Тогава ще му подаря книга. Вероятно ще я изхвърли през прозореца. И се надявам някой от вас да я намери и да я прочете. И пак ще ви бъде полезно”, каза още поетът Захари Иванов.

 

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.