iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Блогът на Петър Иванчев: Перник в добри ръце

Кметът на Перник Росица Янакиева

Активният блогър Петър Иванчев придизвика публиката с поредната си публикация в блога си "BLUE".  След линк на статията в групата "Активно гражданско общество в Перник (без цензура и триене на мнения)" и там се разпалиха спорове. Темата си заслужава:

Преди седмица се видях със стари приятели насред разкошно обновения пернишки център. Свирили на концерт организиран от общината, разсъждавахме дали е редно да се свири срещу пари след като кметът е от БСП. Дали е почтено нашите момчета да изразяват благодарност на кмета при положение, че кметът е от червената партия, дали е морално така. Това е тежък въпрос, но нека разкажа.

Перник е единственият град в света, който има само един квартал - Квартала. Преди десетина години там кмет стана Росица Янакиева. И лека полека Квартала от склад за хора се превърна в прилично място за живеене доколкото е възможно. Даже деформира останалата част от града с по-висок стандарт и самочувствие. После се случиха изборите, по петдесет лева за глас. Мъжът на Милена Милутинова, рецепиент, каза, че червените не вярват в Бог. Но перничаните вярват и не са идиоти - сини, червени, всички застанаха зад Янакиева. Помня, че я срещнах на една задушница на гробището, хората я поздравяваха и беше ясно.

Росица Янакиева е леко пълничка хубава жена на средна възраст. Няма вкус към дрехите, но е по своему очарователна. Спокойна и отстояваща. Бойко и Слави не са и на нивото, но си прави труда да ги гълчи, щото така те не обичат. Перник си е същият тъжен град, но отведнъж не става. Знам, че е много по-чист, много по-оптимистичен и светъл. В Перник дойде Кен Хенсли, имаше July Morning, въобще не е за вярване.

Да, мразя комунизма и всичките му ужасни последици за нас и нашите родители. Но когато нещо хубаво става, да вземем да го подкрепим. Да не бъдем това, което мразим у други, така ще пораснем до опрощението най-накрай. Без уговорки и съмнения, пожелавам на града ни да е още дълго късметлия с такъв кмет. Иначе ни чака сливенски ли търновски сюжет. А, което си е право, Перник наистина заслужава много повече. 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.