iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Монах благослови тояга за лъжливите кметове

Перник снимка: за хората и събитията - йеромонах Никанор

Монах благослови тояга за лъжливите кметове. Отец Никанор от Църногорския манастир "Св. св. Козма и Дамян" край Гигинци призова миряните да гласуват активно и само по съвест. Останат ли обаче измамени от неизпълнени обещания, да подпукат новите управници с яйца, камъни и сопи и то още на третия ден след изборите. Монахът отправи предизборен призив без политически цвят по време на литургия в Брезник. Църквата е надпартийна и нашият цвят е черният, а той се получава като се смесят всички други цветове и ги обема и обгръща, подчерта отчето.
 
Той прикани народа да се включи във вота и да избира, като послуша сърцето си. Никанор припомни завета на св. Нектарий Егински "да се избира управник с евангелски принципи и живот, изпълнен с добродетел".
 
"Безбожният злодей като управник е нещастие и беда за народа, а заради началниците и тези под тях, Бог или благославя, или наказва. Не продавайте гласа си и знайте, че безплатно сирене има, но то е само в капана", посъветва миряните йеромонахът.
 
Той припомни, че всички измами започват със срещата с един човек, който ти обещава 100 лева и всеки приема. Едва после започват условията, при които получаваш тези пари, и последиците са печални.
 
"Ако ви излъжат, заредете се още на третия ден след изборите пред общините с домати, с яйца, а благославяме и тояги и камъни, и ги почвайте", отсече пред миряните йеромонахът.
 
„Тъй че както се казва и в Светото писание, нека бъдем незлобливи като гълъбите, но същевременно и нека имаме мъдростта на змиите, а змията се почита инак като мъдро животно”, прикани още монахът.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.