iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Лъскаме "Войниковец"

Общоградско почистване на местността "Войниковец" ще има на 5 ма. Лъскането на най-предпочитаното място за отдих край града се организира от Община Перник и РЗИ – Перник.

В мероприятието ще се включат: ученици от 8-мо ОУ „Кракра Пернишки”, ОУ „Св. Ив. Рилски”, 6-то СОУ “Св. Кирил и Методий”, 7-мо ОУ “Г. С. Раковски”, ГПЧЕ „Симеон Радев”, представители на младежките организации - членове в Консултативния съвет за младежка политика към Община Перник и представители на Национално обединение за всеки АЗ – НОВА – неправителствена организация, която работи за опазване на околната среда и повишаване на жизнения статус на гражданите.

От РЗИ сая се подготвили да забавляват децата с викторина относно опазването на околната среда, както и конкурс “Сливи за смет” за най-много напълнени чували.  Общината пък се е погрижила за забавни спортни игри и награди за участниците.

Приканват се и всички възрастни, които са свободни в иначе работния ден, да се включат в еко акцията по почистване.  Всички желаещи да заповядат на 05.05.2011 г. в 13.00 ч. пред Паметника Кракра Пернишки. От Община Перник са осигурени ръкавици и чували за участниците.

 

 

 

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.