iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мистериозен цех трови Червена могила

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Мистериозен черен дим трови радомирското село Червена могила. Задушливият пушек се появява само нощем, разказаха местните. Според селяните домовете им се обгазяват от частен цех в халетата на някогашния машиностроителен гигант.

Къщите се опушват от доста време. Жителите са писали жалби до всички инстанции, водели са и телевизии. При проверките обаче производство във въпросната фирма не е засечено.

Нароченият за виновен цех преработва въглища. От РИОСВ обаче твърдят, че кюмюрът само се пакетира в чували и се кара в „Стомана индъстри”. В халето има и пещи, но те били запечатани още миналата година и не би трябвало да работят. Тогава инспектори влезли на проверка и заварили леярна за претопявмане на олово. Дружеството после поискало да се махне забраната за пещите, за да могат да преправят.

Въпреки, че по документи всичко е изрядно, нощният дим продължава да поглъща селото. Внезапна проверка доведе и телевизионери в цеха, но работниците не ги пуснаха. Наложило се полицията да се намеси, за да отворят портала. Собственикът пък поде ответен удар срещу местните, обвинявайки ги, че го взели на мушика, след като отказал да купи земите им.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.