iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Мошинци: Кучетата един ден ще ни изядат

Бездомни кучета в Перник

Бездомните кучета ще ни изядат някой ден, пише жител на пернишкия квартал Мошино до вестник "Труд". Вече не мога спокойно да вървя по улиците, ами се въоръжавам с тояга и обикалям по странични улички, само и само да избегна среща с глутниците, оплаква се човекът. Той споделя:

Живея в пернишкия квартал “Мошино”. От около два месеца няколко глутници тероризират народа. Не знам откъде дойдоха. Преди година пак имаше, но ги прочистиха. И сега се появиха пак. Нощно време лаят и вият като вълци, не можем да спим. Денем е направо опасно, особено по главната улица “Младен Стоянов”. Мене два пъти ме обсаждаха. Имах късмет, че дойдоха хора от съседните магазини и кафенета и ги разгониха. Иначе щяха да ме наръфат. Майка ми излиза със страх да пазарува. Купил съм й устройство “Антидог”, но то не помага срещу озверели от глад псета. Аз винаги излизам с тояга.

И никой не обръща внимание. А в квартала живеят много млади семейства с деца?! Ако вземе някое псе да нахапе детенце, тогава какво ще правим? Докога с това безхаберие. Толкова ли е трудно да се справим с тридесетина кучета?! И те се мъчат, но и нас десет пъти повече мъчат. Може ли в голям стохиляден град от европейска държава да живееш вечно в страх от подивели животни?!

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.