iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Носят по километър мъртъвци на ръце

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Роднини носят по километър покойници на ръце заради разбит път в Драгичево. Шосето е с такива огромни ями, че катафалките отказват да возят мъртъвците, оплака се кметът на селото Росица Стоянова. Засега пари за ремонт няма.

Пътят до гробищния парк бил направен през 1980 година и оттогава не е видял поправка. Само част от него е била асфалтирана, но сега от настилката няма и помен.

На моста към гробището преди време са откраднати мантинелите. Затова шофьорите избягват да се пробват на офроуд по надупченото шосе, защото могат да излетят в реката.

На ръка се влачат и казаните с манджа за забавачката. Лелки и шофьори носят на ръка храната за 50-те хлапета, защото стръмната урва до входа на градината е недостъпна за автомобили и дори за пикапи.

Родителите пък гушкат децата си и ги стоварват едва на площадката пред входа. При дъждове възрастните газят страшна кал, докато занесат до забавачката малчуганите, разказа местният управник.

Отсечката е едва 20-тина метра. Постоянно я засипват с чакъл, но дъждът веднага го отмива, защото наклонът е много голям. Само асфалт може да реши проблема, категорична е Стоянова.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.