iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


От 10 до 38 градуса през юли

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]
От 10 до 38 градуса ще е температурната ножица през юли, съобщиха от Националния институт по хидрология и метеорология при БАН. Малко остава до затоплянето, смело отивайте на море, съветват специалистите.
 
През първите два-три дни от месеца все още ще е сравнително хладно, атмосферата над страната ще е неустойчива, на места с валежи и гръмотевици. После обаче ще настъпи стабилизиране на въздушната маса и ще се установи предимно слънчево време, с нормални температури. Около 6-8 юли на отделни места има вероятност за краткотрайни превалявания и за слабо понижение на температурите.

Горещо, с нормални за юли температури ще бъде времето и през повечето дни от второто десетдневие. В началото и през последните два-три дни има повишена вероятност за краткотрайни валежи и гръмотевици. През първите дни от третото десетдневие въздушната маса се очаква да е по-неустойчива и на места да превали и прегърми, а температурите ще са малко по-ниски. Впоследствие ще настъпи стабилизиране и повишение на температурите.

Климатичната справка на НИМХ-БАН показва, че през юли продължителността на слънчевото греене е най-голяма. Облачните дни обикновено са само от 1 до 4. Юлските температури са високи - регистрирани са абсолютните максимуми за нашата страна, които в повечето райони са от 40 до 44 градуса. Дните 28, 29 и 30 юли са наречени „горещници”, припомня синоптикът. През юли намаляват северозападните нахлувания на хладни и влажни океански въздушни маси, а заедно с това валежите и вероятността за градушки. Средно дните с валеж са от 4 до 8. Характерни са засушаванията. /Дарик/

Подробни прогнози за няколко дни напред търсете на http://vremeto.bg/city.php?city=4561

 

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.