iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пенсионерски сървайвър със счупен автобус

Аварирал автобус осигури сървайвар на пенсионери

Истински сървайвар преживели група пенсионери от Перник, заради счупения автобус, с който тръгнали на екскурзия.

Екстремното преживяване им струвало само 10 лева от нищожните пенсии и било организирано от пенсионерския клуб „Железничар”. Авариралият автобус е на фирма „Пътнически превози” – Перник. Организаторката на пътуването пък Ангелина Миланова си позволила да изостави две от екскурзиантките на паркинг.

Заради своя близка, която тръгнала на екскурзията до Боженци, пенсионерският сървайвар от разстояние е преживяла и познатата на перничани с активната си гражданска позиция психоложка Аделина Иванова. Тя ни изпрати подробен разказ за събитието (снимката е случайна):

На 25.06.2011 група възрастни хора от пенсионерски клуб „Железничар” в гр.Перник предприеха еднодневна екскурзия по маршрут Перник – Габрово. Преди гр.Севлиево моя близка, пътуваща в автобуса изключително притеснена ми сигнализира по телефона за това, че водач, пътувал с превозното си средство зад пернишкият автобус в района на гр.Севлиево е видял клатещата се задна гума на автобуса и е направил всичко възможно, за да съобщи това на шофьора.

Веднага след като получих обаждането в 12.19 часа, установих контакт по телефона с г-н Крумов - началник на областният отдел на ДАИ Перник, като му предоставих номера на автобуса - РК 2940 АН .

След проверка от негова страна се установи, че това е автобус на фирма „Пътнически превози”, гр.Перник. Г-н Крумов ми даде обратна връзка, че е разговарял със служител на областният отдел на ДАИ в Габрово относно проблема.

По данни на пътуващи при спиране на автобуса за ремонт, се оказало, че има сериозен проблем с болтове на задна гума. На пътниците не е предоставена възможност да пътуват с изправен автобус по обратният маршрут. Възрастните хора са били оставени да чакат до около 21.00 часа вечерта, през което време са правени опити за ремонт на автобуса на място. Повредата не е била елементарна. Моите близки са присъствали известно време на мястото за ремонт, докато са текли опитите за отстраняване на повредата. При тръгване по обратният маршрут през цялото време съм била в контакт тях, за да проследя как протича пътуването.

Не стига това, но по време на престой, който се оказал по-кратък от обявеният били оставени най-безотговорно на паркинга до Боженци две жени, едната от които с трудно подвижни крайници. Жената започнала да плаче.След няколко коли на стоп те успяли да догонят автобуса, като при опит да има се даде обяснение на причината госпожа Ангелина Миланова им обяснила, че те сами си били виновни?!

Още един интересен момент-няколко активни членки на клуба обяснили на изоставените жени, че друг път не ги искали с тях на екскурзия! /Тук читателят се оставя да умре от смях , защото тази постъпка е характерна по-скоро за друг етап от възрастовото развитие на човека /. Моля, да бъде публично оповестено ако този клуб е някаква капсулирано общество, което си е самодостатъчно.

Посрещнах автобуса в 1.35 часа през нощта срещу 26.06.2011 на спирка „Бучински път” в град Перник.

Много важен въпрос е и този – ако нямах достъп до телефона на началник отдел на ДАИ, особено в почивен ден какъвто е събота 25.06.2011, как щяха да протекат събитията?

Мисля си, че е необходимо да бъда налице дежурен телефон на Автомобилна администрация, на който по всяко време хората да могат да подават информация при възникнал пътен инцидент или при наличие на предпоставки за такъв. Това би улеснило бързата и адекватна намеса на служителите на ИААА по места, както и обратната връзка към Министерството на информационните технологии и съобщенията за неизправни пътно-транспортни средства.Това предложение е залегнало в подадения писмен сигнал до Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” с описание на случая.

Убедена съм, че превенцията на инциденти по пътищата е обща задача на гражданите и контролните органи.

.

Аделина Иванова 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.