iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник в челото по жилища без WC

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Област Перник е на второ място в страната по жилища без обособени тоалетни след Габрово, сочат данните от преброяването на населението от тази година.

Без обособени тоалетни  са 1,6 % от жилищата, които се обитават от населението на област Перник. В област Габрово делът на обитавани жилища без обособени тоалетни е 1,9 на сто.

Това са жилищата, обитавани от роми в обособените ромски квартали, обясниха шефката на Териториалното статистическо бюро в Перник Валентина Стоянова и областният управител Иво Петров при представянето на данните.

Тоалетна вътре в жилището имат 77,3% от домовете, в които се живее постоянно.

По отношение на канализацията на жилищата – 61,5 % имат канал за мръсна вода, свързан с обществената канализационна система. Бани вътре в жилищата пък имат 81,3% от домовете на населението.

Общият брой на жилищата в област Перник към 1 февруари 2011 възлиза на 95 040 броя. От тях 63 191 са постоянно обитавани, което е 66,5 от общия брой.

В сравнение с 2001г. броят на жилищата е намалял с 3 002.  Това е резултат от събарянето и саморазрушаването на стари жилищни сгради, предимно в селските райони.

В област Перник в едно жилище живеят средно 1,4 лица. В сравнение с другите области в страната по този показател Перник води като област с най-слабо населени жилища.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.