iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Перник започва утре на чисто, ударно извозват боклука

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Боклукът, затрупал града през почивните дни, ще бъде изчистен до утре сутринта. Перник ще започне на чисто от вторник, обещаха от фирма „Стройинженеринг”, която се грижи за сметоизвозването. Това обяви днес временно изпълняващият длъжността кмет арх. Михаил Михайлов. Той даде пресконференция по повод многобройните жалби от граждани за преливащи от смет контейнери във всички квартали.

Проблемът е от събота, когато фирмата останала без гориво, обясни Михайлов. На боклукчарките им било отказано да зареждат резервоари, ако не се плати предварително. Заради почивните дни от ръководството на „Стройинженеринг” не могли да реагират и колите останали в гаража.

Договорът на общината с фирмата е подписан от старата управа през 2006 г. И е за седем години. По силата на това споразумение общината има право на три месеца гратисен период при плащанията за услугата. Останалите партньори на „Стройинженеринг” обаче искали кешово плащане веднага. Общината е превела пари на фирмата в края на миналата седмица. Днес на среща с нейни представители е договорена схема на плащане на по-големи суми, с които да се обезпечи извозването на боклука, съобщи архитект Михайлов. Седмично на „Стройинженеринг“ ще бъдат превеждани през октомври по 70 000 лева. Досега са разплащани по 140 – 170 000 лева месечно.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.