iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Писмо до гласоподавателите! Гласувайте в Неделя!

Гласувайте на Избори 2011

Уважаеми Българи,

Казвам се Боян Йорданов! Това е моята предизборна кампания макар името ми да не е в нито една от бюлетините аз ще гласувам за себе си! Гласувайте и Вие!

Четете писмото ми през Вашият сайт: Сайт на жителите на Вашето село, квартал или на един от градовете Перник, Радомир, Брезник, Трън, Земен или село Ковачевци.  Може би сте попаднали тук случайно, може би сте от онези, които го посещават всеки ден и с надежда очакват да научат нещо ново, да открият нещо старо или любопитно. Вероятно тук търсите отговор за кого да дадете гласа си! Благодаря Ви, че четете тези редове!

АЗ НЯМА ДА ГЛАСУВАМ и написах тези редове, за да Ви помоля Вие да го направите! Моля Ви ГЛАСУВАЙТЕ!

Само един от тях ни изпрати материал, с който да опише какво смята да направи за Вас – избирателите, нито един от останалите кандидати за кмет, общински съветник или кандидат за президент не пожела да се възползва от предоставената от екипа ни възможност, чрез този сайт да покажем лицето му, да представим партията, коалицията или инициативния комитет издигнал кандидатурата му. Нито един от тях не ни изпрати материал, с който да опише какво смята да направи за Вас – избирателите. Не да ви обещае невъзможни дела, а да обещае че ще работи за Вас и от Ваше име за благото на народа ни, за Общината и кметството т.е. за Вашето благо! Може би са спестили от Вашите пари!

Вероятно поне един от кандидатите е почерпил с бонбон, предложил Ви е да изпиете кафе или бира, почерпил е едно или две кебабчета, дал ви е диплянка или две, за да можете да покажете на приятели и може да са Ви дали и някой и друг лев, защото времената, в които живеем, са много трудни! Благодарете им, защото това са Вашите пари – колкото и малко данъци да плащате и почерпеното кебабче или бира е от Вас и Вашата държава!

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

В целия си съзнателен живот, не съм попадал на по-мълчалива и потайна кампания за избори. Не съм попадал досега и на толкова "изсипана помия", където са я показали! Оставихме отворена вратичка в този сайтове за избирателите и кандидатите, да могат свободно и безплатно да коментират, да питат и да отговарят – за да може всеки да се изкаже, да напсува или наругае (вероятно има защо!) и да обяви своя избраник в предизборната надпревара.

Този Вашият сайт – на селото Ви, на квартала или града Ви е част от Медийна група от сайтове във Вашия Пернишки край! Преди дни написахме няколко публикации показващи как медиите Ви манипулират в полза на онези, които ви черпят, плащат или просто уговарят за кого да дадете гласа си. НИЕ СМЕ РАЗЛИЧНИ, ПРОЗРАЧНИ и ОТКРИТИ!

Защо да гласувате?

-          Защото БЪЛГАРИЯ е Ваша! И както Вие си изберете да бъде, така ще е! Ако останете удома – не се сърдете, ако другоселец утре ви управлява и решава съдбата Ви!

-          Защото е Важно следващите 4 години на избрания кмет или общински съветник да можете открито да му кажете, че сте гласували за него или да заявите, че сте избирали друг! НО КАЖЕТЕ МУ на избрания, че е негова ОТГОВОРНОСТТА да Ви убеди след 4 години да повярвате в него и да поверите гласа си на НЕГО, а не да го критикувате, оплювате за постъпките му или за бездействията му! Не гласувате ли, нямате право да му дирите отговорност!

-          Защото, ако не знаете за кого да гласувате или се колебаете, изберете си най-малко вредния, най-малко злия и лош, но не само за Вас, а погледнете и хората край себе си! Не оставяйте другите да изберат от по-лошите, спрямо Вашия избор! Гласувайте за човек говорил с Вас и пред Вас, когото познавате!

-          Кмета и президента са личности! Гласувайте по убеждение и след дълбок размисъл и вяра, че ЗАЕДНО С ТЯХ ще направим България, Общината и кметството по-добри!

-          Местния парламент – това е общинския съвет! Общинския съвет решава дали ще асфалтират улицата Ви, дали ще имате канализация, дали ще го бъде училището Ви! Прочетете имената на кандидатите за съветници – може би са напълно непознати, може би има известни имена – кои с добро, кои с лошо! Първите може би 5-10 от тях имат реален шанс да са сред общинските съветници и да решават Вашите проблеми! Изберете начетени, честни и грамотни хора! Избирайте умно, защото следващите 4 години те ще решават съдбата Ви!

-          Изберете си кмет, който милее за селото Ви, за квартала или града Ви! Той е човекът, който ще отиде в общинския съвет и ще се мотивира там и ако му се наложи ще вика и крещи за Вашата правда, за решаването на Вашите проблеми! Изберете си кмет, който ще се грижи за Вас по същия начин, както последния месец Ви е уговарял и убеждавал, че той е Вашия кмет!

-          ГЛАСУВАЙТЕ, защото Вие плащате заплатите на кметовете, общинските съветници и на Президента на Република България!

Аз ще Ви помогна! След тези написани думи и АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ и ще назнача да работи за обществото ни – Нашият кмет, Нашият общински съвет и Нашият президент!

Вие ще ми помогнете! Да чрез този сайт ще ми помогнете да следим тяхната работа! Ще можете анонимно или със собственото си име да информирате обществото ни за нередности, за бездействия или да споделяте нерешени проблеми, да давате задачи на Президента, на Общинския съвет или на Кмета! ДА, Вие с гласа си ще назначите тези хора да работят за интереса на България, на Общината, на Кметството и за Вашето бъдеще и Вие ще можете да ги порицавате, критикувате и уволнявате!

И още нещо последно да Ви кажа! Работете с тях, с избраните от Вас кметове, Общински съветници и Президент – не бъдете пасивни! Те трябва да работят с Вас и за Вас! Напишете онова, което мислите, искате или роптаете в писмо и изискайте отговор в нормален срок! Споделете го с нас и ще му дадем гласност – за да не го скрият писъмцето Ви с користни цели – помогнете така на Вашия кмет и общински съветник да не тръгне по грешния продажен път, срещу интересите на обществото ни!

АЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ за себе си, за моя Кмет, за моя Общински съвет и за моя Президент!  Направете го и Вие, не проспивайте шанса си да сте заедно с тях!

Благодаря Ви!

Боян Йорданов – обикновен гласоподавател

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.