iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Пълна лудница с имотите, новодомци влизат в дворовете на съседи

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Пълна лудница цари с имотите в трите най-желани от виладжиите пернишки села – Кладница, Рударци и Драгичево. Тотално объркване с границите на парцелите вдигна на крак местните и заплашва да подпали междусъседски войни, оплакаха се кметовете.

Новодомци, закупили парцели и къщи, си водят геодизисти и по техните скици се оказва, че дворовете им влизат в тези на комшиите, разказва управникът на Кладница. Разминаванията в границите са с по метър – метър и половина. Има случаи, когато частен терен „захапва” дори улица в селото Красимир Трайков. Вековни зидове, които винаги са били на мястото си, се оказва по документи, че не са там, диви се кметът. Този проблем от месеци тормози и жителите на Рударци и Драгичево.

Причината за парадоксите е разминаването от устройствения план с действителните граници на частните имоти, обясниха кметовете. Преди е мерено с ролетка, сега засичането на пределите на терените се прави с модерни и точни GPS-устройства. Този способ използвали и геодестите при закупуване на всяко късче земя. Затова и излизали от утвърдените с години скици.

Бъркотията е пълна, направо е страшно, твърди Трайков. Хората масово подавали жалби, но вместо отговор институциите ги съветват да си направят замервания с лицензирана фирма. Услугата е доста скъпа за обикновен данъкоплатец. Общината да реши проблема с границите на имотите, докато местните не са започнали да бранят с юмруци дворовете си, призоваха местните управници.

 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.