iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Саксии пълнят кабинета на пернишкия шериф

Валентин Димитров - пернишкия шериф

Летец или полицай. Това е била дилемата пред Валентин Димитров на прага на юношеството му. Обещаващият тогава футболист обаче така и не успява да покори небето. Спира го медицинска комисия, въпреки взетите успешно изпити в авиоучилището в Долна Митрополия. Затова пък съдбата е благосклонна за втората мечта. Димитров завършва радиоелектроника във Висшето народно военноартилерийско училище в Шумен. След това взима диплом по право в Югозападния университет в Благоевград. В системата на МВР влиза през 1992 г. в едно от най-тежките РПУ-та в столицата - 9-то, и оттогава тръгва по стълбицата нагоре.

В кариерата си Димитров има няколко години като оперативен работник, като получава 1-ва и 2-ра степен разузнавач. Преминава през почти всички нива в ОД на МВР - София. След издържан конкурс е назначен за шеф на отдел "Охранителна полиция" като комисар.
Интригантството ме побърква,призна новият шеф на полицията в Перник. Лицемерието и сплетните са нещата, които ме изваждат от равновесие. Те са ми докарвали и най-тежките моменти в службата", споделя Димитров.

Синовете му наследяват двете най-големи страсти на баща си. 24-годишният Христо е полицай. С година по-малкият Владимир пък е футболист и студент в Националната спортна академия. Самият Димитров също е бил надежден спортист и дори го взели в ЦСКА, но травма го вади от терена. Само допреди 4-5 г. обаче той редовно е ритал с любители в зала "Академик". Заради здравословен проблем напълно спрял да тича по топката. Димитров има странна страст за полицай. Обожава цветята и със сигурност няма кой да го бие по брой саксии в кабинета му. Грижи се за всяко едно от тях с любов. Дни преди да пристигне на новия си пост в Перник, раздал доста от растенията на колегите си. Със сигурност обаче не смята да се раздели с любимите си драцена и бенджамин и скоро ще ги донесе на новото си работно място. Все още не е успял да направи градина на вилата си в радомирското село Дрен. "Още оправям двора, не смогвам със свободното време, за да засадя цветя", признава полицай №1 на Перник. Той твърди, че не е безразличен към региона, защото половината му жилка е от Радомирско. Баба му и дядо му по бащиния линия са от Долна Диканя. Димитров е домашар. Гледа си куче. В момента води навсякъде със себе си Бари. Хвали пепелявия минишпиц като прекрасен, въпреки че обожава породата коли. Взел по-малък любимец заради 3-годишното си внуче. А то е голямата му слабост. "Най-критичният момент, който съм изживял, беше раждането на внука ми. Валентин се появи в осмия месец и заедно с майка му бяха на косъм от смъртта. Спаси ги шефът на неонатологията в Майчин дом проф. Тодор Чернев. Безкрайно съм му благодарен за грижите", изповядва се Димитров.

Автори: Анна Георгиева, Антония Кюмюрджиева, източник: в. "Стандарт" 

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.