iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Селата се цакат с помияри

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Селата станаха бунище за бездомни песове. Хитреци товарят уличните глутници от едно населено място и ги пускат при комшиите в друго село. Трампата става по късна доба и се прави с микробуси. Някои пъхат кучетата и в багажници на леки коли.

Далаверата се върти от няколко месеца, но вече тава непоносима, оплакаха се кметове на днешната си среща с общинското ръководство. Помиярите се стоварват тайно и от перничани и софиянци, ревнаха местните управници.  В кв. "Църква" например до неделя нямало нито едно бездомно псе, сега се е появила цяла глутница. Тарикатите ги пускат край бунищата и цеховете. Заподозрени са и столичани, които от известно врее превърнаха селата ни в депо за боклук. Микробуси карат строителни и битови отпадъци от фирмите в София и ги изсипват на наша територия, вдигнаха ръце кметовете. Те поискаха да получат право да пишат актове за нарушение само по записан регистрационен номер на возилата, извършващи нелегалното сметоизвозване.

Общината ще кандидатства по ПУДООС за закупуване на нови контейнери за смет, каза кметът на общината Росица Янакиева. Ще бъдат направени и депа за отпадъци в покрайнините на селата.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.