iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Скандалът с рушвета уби Васа Ганчева

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

След четвърта коремна операция днес около обяд почина Васа Ганчева. Смъртта й е настъпила вследствие на тежко коремно заболяване.
Тя е починала в Централната реанимация на "Пирогов" в 11.00 часа, съобщи доц. Стоян Миланов, началник на отделението за БТА.
Преди няколко седмици Васа Ганчева бе забъркана в скандал, след като скритата камера на тв предаване я хвана как иска 1000 лева за да напише хвалебствен материал. "Това беше хонорар, а не рекет", разказа тя по-късно в открито писмо до медиите. 
Според сестра й проф. Вера Ганчева, телевизионният критик Васа Ганчева не е могла да преодолее обидата, която й беше нанесена и това я е сринало физически.
На 22 юни Васа Ганчева бе приета по спешност в столичния медицински институт "Пирогов" с остри коремни болки за операция. Диагнозата й бе преплитане на червата, като докторите съобщиха тогава, че операцията е минала успешно.
Васа Ганчева е родена на 29 април 1946 година в София. Води различни тв предавания като "С Вас е Васа" и "Вкусът на живота". Режисира, пише сценарии и играе в различни филми.
Във филмографията й на режисьор фигурират лентите „Откъслеци" (2005) за поета Любомир Левчев (тя е и сценарист), „Мафията" (1972) и „Залог за Анджела" (1971). Ганчева изпълни ролята на лелята в българската комедия „14 целувки", сниман през 1997 г.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.