iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Сървайвър по пернишки: Започна Мисия Лято 2011

Перник снимка: за хората и събитията -   Мисия „Лято 2011”

Тридневно състезание между четири отбора от по 6 състезатели в екстремни игри, наречено Мисия „Лято 2011” започна в Перник.

Откриването беше тази вечер пред Двореца на културата, където се състояха и първите мисии. Два по два, пляскайки във фонтана пред Двореца между опънати като сложен лабиринт и лиани в джунгла отборите първо наредиха състезателно девизи. Две деца се контузиха в хлъзгавия под на шадравана, но това не помрачи ентусиазма на сървайварите, независимо от намесата на доктори и линейки.

Втората игра беше по сложна – първо състезателите теглиха автомобилни гуми, вързани на кръста. После пренасяха торби с по 10 кг пясък над фонтана. Следващото препиятствие беше да пълзят под въжета, ниско опънати над земята и на финала да стрелят с топки в баскеболни кошове.

Идеята за състезанието дало 13-годишно момче от Димовата махала лично на кметицата. Росица Янакиева уточни това като откри играта. Старт трабваше да даде звездата от сериала "Дтъклен дом" Луиза Григорова , но стартовият пистолет отказа да гърми.

Водещи са актьорът Божидар Попчев и Елица Александрова, която рабогеше в Телевизия "Кракра", а после за кратко и с екипа на "Искрено и лично".

Постиженията на пернишките сървайвари оценява жури в състав: Станислава от младежкото обединение "Обектив", Йоана от фондация "П.У.Л.С." и пожарникарският шеф Марио.

Около сървайварите непрекъснато подтичваха общинските служители Милчо Спасов и Славчо Чанев, които са основни организатори на "мероприятието", както и наетата външна консултантка Теди Тодорова- работира и в телевизионния Сървайвър. По организацията на мисиите помагат и други волнонаемни. А докато децата се състезаваха, шефовете на културата в Перник посръбваха кафе пред Арт салона, който по тяхна инициатива сега е Клуб на дейците на културата - като едно време "При Цоло".

Не особено многобройна публика, скрита под близките сенки, наблюдаваше състезанието.

"Браво, много хубаво забавление за учениците", каза възрастна дама, която уточни, че е пенсионирана учителка.

"А другите деца къде са? Може ли да се харчат толкова много пари за толкова малко деца и да не се помисли как да се използват по-умно за повече младежи?", контрира друга дама от публиката и обясни, че нейните внуци не се интересували от такива мероприятия, защото били само за шепа активисти.

"Лани за ремонта на тия шадравани дадоха 180 бона, а може и да не си ги дали защото общината има да плаща на много фирми общо 12 милиона лева.", уточни важен, осведомен господин от публиката, включвайки се разговора на възрастните дами.

Утре и в събота мисиите продължават в следобедните часове в парка и пред Пионерския дом. 

Операторът Цветан Цветанов прави филмче за проявата, което идната седмица ще бъде показано по Телевизия "Кракра".

 

СНИМКИ МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ В ГАЛЕРИЯТА ТУК!

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.