iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Убиха Кадафи (видео)

Бившият лидер Муамар Кадафи е починал от раните си в град Сирт

По-рано днес бе съобщено, че Кадафи е заловен от силите на Преходния национален съвет, близо до град Сирт, докато се е опитвал да избяга с конвой, обстрелван от натовски самолети. Говорителят на новата либийска власт Абдел Маджид е обявил, че той е ранен и в двата крака.

Мохамед Лейт, командир, който пристигнал от Мисрата в Сирт, каза по-рано за Франс прес, че е видял Кадафи с очите си. Сваленият лидер бил облечен в камуфлажни дрехи и с тюрбан на главата. 

Представители на военното ръководство на Преходния национален съвет на Либия обявиха, че бившият лидер Муамар Кадафи е починал от раните си в град Сирт, предаде агенция Ройтерс.

Според Скай нюз Кадафи е починал след като е бил прострелян в главата.

Тялото му  е откарано в град Мисрата.

Клипа по-долу не препоръчваме да бъде гледан пред по-широка аудитория, поради неприятни и стресиращи кадри! Моля, не показвайте на малолетни и непълнолетни!

Либийската телевизия "Свободна Либия" твърди, че заедно с Кадафи са били заловени синът му Мутасим, бившият шеф на силите за сигурност Мансур Дау, Абдула Сануси, шефа на либийското разузнаване, и говорителят на Кадафи Муса Ибрахим.

Медици в Сирт обявиха, че министърът на отбраната от режима на Кадафи - Абу Бакр Юнис, е бил убит при окончателните сражения за родния град на лидера. 

Неговото тяло бе разпознато в полевата болница, където бе отнесено с пикап, уточни д-р Абду Рауф.

Либийски бунтовници обявиха, че са превзели и  последната  област от родния град на Кадафи - Сирт, и сега държат целия град, предаде СиЕнЕн.

Националният преходен съвет по-рано заяви, че официално ще обяви освобождаването на Либия, когато Сирт падне.

Бойците на Националния преходен съвет свалиха Кадафи след близо 42-годишно управление през август, след шест месеца битки.

/news.bg

Революционна бойци са нападнали къщата, където Кадафи се крие, съобщи министър на информацията Махмуд Шамам пред CNN. Кадафи е бил застрелян, докато се опитвал да избяга, каза той. 

"Полковник Кадафи е история", каза той, добавяйки, че председател на временния съвет или министър-председател трябва да официално да потвърди смъртта.

Въпреки това, състоянието на Кадафи остава неясно, като домакин на противоречиви съобщения се появиха вднес. Никой, от които не може да бъде проверен, независимо.

Абдел Хаким Билхаж, ръководител на военната ръка на Преходния национален съвет в Триполи обяви смъртта на Кадафи на живо по "Ал Джазира. 

/cnn.com

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.