iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Уговарят честни избори в кръчмата

Перник снимка: за хората и събитията - за честни избори

Кандидатите за кмет на Перник ще уговарят честни избори в кръчма. Те са поканени от гражданското движение ДНЕС да подпишат споразумение за почтена и толерантна предизборна кампания. Събитието е насрочено за 28 септември от 12 часа в ресторант „Радар”. 

„Ако искате ние, гражданите, да гласуваме, поемете ясни ангажименти към нас!”, предупреждават десетимата претенденти за стора на градоначалника от ДНЕС - гражданската структура, повела милиони българи в борба срещу монополите.

Движението ДНЕС вече има традиция по избори да приканва политиците публично да изразят своето отношение към порочните изборни практики, свързани с купуването на гласове, неясно финансиране на кампаниите, оказване на натиск върху групи избиратели и други подобни.

В Перник партиите и коалициите от партии, които ще се явяват на местния вот на 23 октомври, предварително заявиха, че ще водят позитивна кампания без удари под кръста срещу опонентите. Още преди официалния старт на кампанията политическите сили се обявиха срещу купуването на гласове, но това не пречи емисари да предлагат банкноти за определен кандидат и за това вече има сигнали, макар и не официални.  

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.