iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Внимание: опасни за деца места в Перник

Опасен за деца фонтан в Перник

Бдителни перничани са подали три сигнала за рискови места в Перник на сайта за детска безопасност - detskabezopasnost.com, съобщи Телевизия "Кракра".

Това е изоставен строеж зад блок № 66 на улица „Благой Гебрев“ в квартал Изток. Няма никакви предпазни съоръжения и достъпът е безпроблемен. Строежът е в непосредствена близост до жилищните блокове и децата са го превърнали в постоянно място за игра на криеница.

Този неизползваем фонтан е в градинката до паметника на Кракра Пернишки. Съоръжението  е опасно за децата. Около и вътре в него играят деца, а в средата му стърчи опасно желязо, на което  могат да се наранят. Общината е на 50 м. от грозния и опасен фонтан. Другите - в непосредствена близост, бяха оправени. Може да се оправи и този, било то и предизборно, предлагат от сайта.

Това са стълбите, водещи към бившата детска консултация в Пернишката болница. Сега там се намират кабинети на общопрактикуващи лекари. Стълбите са в това състояние от години. Майките с детски колички много трудно се изкачват по тях. Съществува и възможност някой да пострада.

Д-р Георги Драганов, управител на ДКЦ -1, информира, че за възстановяването на тези стълби има готов проект. Той предвижда и изграждане на рампа за детскщите колички. Проблем се явява финансирането, но доктор Драганов очаква проектът да се реализира през септември.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.