iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


"Звездата" на ТВ "Кракра" си търси жена, иска да пита Бойко кога ще се жени

Кристиян - звездата на телевизия "Кракра"

"Търся си сериозна жена, с която да създам семейство и деца", признава пред вестник "Торнадо" 27-годишният Кристиян Цветков - новото светило на журналистиката, изгряло от Перник. Клипчетата на предавания, за които му съдейства с добри намерения местната телевизия "Кракра", продължават да се радват на невероятен интерес в интернет. Пред "Торнадо" Кристиян споделя и бъдещите си творчески планове: Иска да  интервюира любимецът си Веско Маринов и да го попита защо мина от БСП към ГЕРБ. Ако обект на остроумните му въпроси бъде премиерът Бойко Борисов, Кристиян щял да  го попита дали смята да строи АЕЦ „Белене” и кога ще се ожени. 

Не знам кой е Долче и Габана, но ми е любимият парфюм, признава новото светило на журналистиката Кристиян Цветков, изгрял от Перник

Ратко Младич е герой, а Георги Първанов е любимият ми политик

След Георги Димитров, Георги Първанов, голфа и скакауеца Перник даде на света новата телевизионна находка Кристиян Цветков. 27-годишният младеж направи фурор в интернет със серия от клипчета с внушителни интервюта, снимани за пернишката телевизия „Кракра”. Подходът, с който пишман водещият предразположи събеседниците си да разкрият най-съкровените си мисли и чувства, както и подборът на въпроси към тях, оставиха трайна следа в душата на смаяния зрител. Знайни и незнайни герои, като футболиста Славчо Тошев и фамозната му изгора Вивиан, цяла армада от манекенки и кандидат-певици, че дори и Ники Кънчев и Елица и Стунджи се изредиха като гости и бяха подложени на кръстосан разпит в импровизираното студио.

В някои от случаите имаше и ко-водещ в лицето на ентусиазирания охранител Христо Милоски. Интервютата бяха неповторими по своята динамика, а поантата бе достигната с епохални въпроси като „Кой е любимият ти парфюм?” и „Кой е твоят каприз?”. След като даде на зрителите най-доброто в жанра „интервю”, Кристиян направи и една титанична класация с 10-те най-добри ретро хита, в които нареди един подир друг Жо Дасен и Цеца Величкович Мадона и Слави Трифонов.

След всенародния интерес, който предизвика продукцията на Кристиян, „Торнадо” реши да се срещне на живо с новата звезда на журналистическото небе и да разбере какво го вдъхновява за интервютата му, как се подготвя за тях, от какво се прехранва, докато те все още не са изгрели в национален ефир, и, разбира се, кой е неговият каприз. Още в началото митът, че се срещаме с виден перничанин, рухва. Кристиян е от София, в момента е учител по география на 8 и 9 клас в Техникума по сладкарство и хлебни изделия. Детската му мечта обаче се оказа журналистиката. До „Кракра” стига след многобройни опити да пробие в големите столични телевизии, където обаче не го взимали насериозно. „Кракра” била единствената, която му предоставила безплатно техника, с която да увековечи журналистическия си порив Записали 3 пробни предавания, но не излъчили нито едно.

„Започнах моята телевизионна кариера в Българска национално-патриотична телевизия, собственост на бившия депутат от „Атака” Петър Манолов. 9 месеца правих там предавания, но не ми плащаха. Имахме страхотни интервюта с много популярни хора, но не ги излъчиха. С Румен Луканов проведохме една среща и той ни отряза”, разказва неволите си Кристиян. Голямата му гордост е интервюто му с Елица: „Ние я разплакахме за пръв път в ефир”, спомня си с радост той. Предоволен е останал и от интервютата си със спортната журналистка Петя Желева, както и с манекенките Гери Дончева и Петя Рашева.

Най-голямото му желание в момента е да вземе интервю от Антония Близнакова от БНТ и с Роман Абрамович, а от фолкпевиците - с Преслава. Ако обект на остроумните му въпроси е премиерът Бойко Борисов, Кристиян би го попитал дали смята да строи АЕЦ „Белене” и кога ще се ожени Надява се да интервюира и Веско Маринов, на когото е коленопреклонен фен. „По принцип ме интересува спортната журналистика, но съм добър и в политическата - имам интервю с проф. Иван Лалов за национализма и спасението на България.

За разпадането на Югославия поканих мой преподавател и според мен стана много интересно интервю за политическата реалност на Балканите. Аз имам своя позиция по този въпрос. Аз съм просръбски настроен, против независимостта на Косово съм. Това е моя последователна позиция от 1999 г., откогато следя процесите в бивша Югославия”. Кристиян доразвива възгледите си за международното положение: Ратко Младич е герой защитавал е своята родина. Хашим Тачи е този, който трябва да бъде изправен пред трибунала в Хага”, категоричен е той. 27-годишният водещ с гордост издава партийните си пристрастия към БСП. Според него кандидатът за президент е Стефан Данаилов, но много харесва и настоящия ни държавен глава. „Георги Първанов ми е любимият политик. От последните 20 години насам той е най-добрият президент. Петър Стоянов беше президент само на СДС, а не на цяла България.

Твърдо съм против кандидатурата на Меглена Кунева за президент. Тя е виновна за затварянето на 3 и 4 реактор на АЕЦ „Козлодуй“, тя е национална предателка Кристиян ни агитира и за друг виден представител на червената идея - „Гласувайте за Георги Кадиев. Алтернативата за София. Да спрем ГЕРБ към властта. Управлението на Фандъкова продължава модела Софиянски”, убеден е култовият водещ, който търси активно работа и се надява някоя сериозна медия да му повярва и да го вземе. В момента е принуден да ходи като платена публика в различни предавания, за да си докара някой друг лев.
„Моят кумир е Витомир Саръиванов и се опитвам да приличам на него и така да водя”, издава тайната на успешните си интервюта Кристиян. Специално за „Торнадо” той направи и безпощадна дисекция на родния телевизионен пазар: „Най-добрите предавания са „Трето полувреме”, „Референдум” и „Шоуто на Слави”. Иван и Андрей имали още много да учат, за да го стигнат”.

Страстта му категорично е футболът. В спорта съм на висота Искам да направя футболно предаване. Ще се казва „Гласът на феновете”, хората ще се обаждат и ще казват за най-наболелите проблеми”, споделя творческите си кроежи най-новата медийна звезда.“Ще продължавам да се боря заради феновете, които имам. На улицата ни разпознават, искат да се снимат с нас, казват ни да даваме все така”, доволен е Цветков.

В кратък блиц ви представяме отговорите на Кристиян на няколко въпроса, които му зададохме, съобразявайки се с наложения от него модел на интервюиране:

- Какво не би простил?

- Не бих простил лъжата и изневярата.

- Имаш ли си приятелка?

- В момента не. Търся си сериозна жена, с която да създам семейство и деца.

- Кой ти е любимият певец/певица?

- Любима изпълнителка ми е румънката Ина и Веско Маринов. Искам да направя интервю с него и да го попитам защо мина от БСП към ГЕРБ.

- Кой е твоят каприз?

- Мисля, че нямам.

- Кой е любимият ти парфюм?

- (дълго мисли) На Долче и Габана.

- Кой на Долче и Габана?

- (отново мисли дълго) Не се сещам.

 


Деница Бояджиева - frognews.bg

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.