iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Община Перник праща комисия в разцепения блок

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

След публикация на Градски вестник за разцепения блок 71 в пернешкия квартал "Христо Ботев", там се изсипаха телевизионни екипи. Намесата на медиите обаче предизвика и бърза намеса на Община перник. Административната процедура ще се ускори и там ще бъде пратена комисия от експерти. 

От едната страна на блока стените на три апартамента са силна напукани, а жилището в сутерена е в бедствено състояние. В него под наем живее 8-членно семейство с малки деца.  Хората се страхуват за живота си.

Вчера  група от потърпевшите и домоуправителят на блока бяха приети от временно изпълняващият длъжността кмет на Перник арх. Михаил Михайлов. В отговор на жалбата на живущите в блока той  назначи със своя заповед комисия, която да установи състоянието на сградата.

След констатациите, които ще направи комисията, собствениците на застрашената сграда ще бъдат уведомени за мнението на експертите. Ако е наложително да я напуснат, те ще трябва да декларират с какви други жилища разполагат, за да се преместят там.

Семейството, което е наемател на жилището в сутерена ще може да бъде настанено в общинско жилище от фонда за бедствени случаи, увери арх. Михайлов. Фамилията е в Перник отскоро, не отговаря на изискването за уседналост и не може да получи общинско жилище за постоянно, но в рисковата ситуация ще получи временен подслон.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.