iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Смениха кмета на Брезник

Перник снимка: за хората и събитията

Временно изпълняващ кмет на община Брезник избраха вчера общинските съветници в трада на последна за мандата сесия. На стола на настоящия кмет Христо Миленков сяда общинската съветничка Десислава Стоилова. Само двама от колегите й са гласували „против” избора й – Валери Стоилов от БСП и Емилия Вълова – общинска председателка на НДСВ. Васко Василев също не е гласувал, но защото напуснал преждевременно заседанието. Предложението на общинската администрация за временен кмет било засекретаря на Общината в Брезник Иван Борисов, но то било отхвърлено от съветниците.

Изборът на временен кмет на община Брезник се налага заради участието на Миленков и двамата негови заместници в предизборната кампания за местния вот на 23 октомври. Според запознати, Христо Миленков ще бъде кандидат за трети кметски мандат в Брезник от името на партия „Обединен блок на труда Български лейбъристи”, която в област Перник се представлява от Милан Миланов. Миленков бил водач на листата с кандидати за общински съветници, а втора в нея бил настоящият му заместник Георги Лазаров. Инж. Ема Михайлова щяла да бъде също кандидат за кмет, но от партия ЛИДЕР.

Така левицата в Брезник има няколко кандидата за кмет. От БСП издигнаха като претендент предприемача Ваньо Добринов. Георги Михайлов е кандидат на Инициативен комитет, сега се разбира, че и Миленков влиза в предизборната надпревара.

Около 20 теми е обсъдил на последната си сесия Общинския съвет в Брезник. Сред тях е бил Отчет на председателя на Общинския съвет Иван Ставрев за работата на Съвета от началото на годината до момента.

 Съветниците са гласували и преразпределение на 80 хил. лв. за капиталови разходи. Средствата са били предназначени за съфинансиране на проект за саниране на сградата на средното училище в града. Заради обжалвана процедураза избор на изпълнител на дейностите по проекта, те се преразпределят – 33 хил. лв. ще се употребят за ремонт на физкултурния салон, а 20 хил. рв ще послужат за подмяна на вратите на класните стаи. С 25 хил лв. ще се търси решение на проблемите във водоснабдяването на селата Режанци, Слаковци и Гигинци. Предвидени са и средства за ремонт на съблекалнята на стадиона на „Чорни”, както и 2 8 00 лв. за изготвяне на подробни устройствени планове.

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.