iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


1 юни в Перник като голям детски рожден ден

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Като голям детски рожден ден ден мина днешният детски празник  - 1 юни в в Перник, наситен от много прояви и детски усмивки. С това определение си послужи кметът на града Росица Янакиева, която поздрави всички малки и пораснали деца по случай празника и им пожела здраве, много весели моменти и усмивките да не слизат от лицата им.

От рано сутринта стотици хлапета и техните родители оживиха и централния градски площад, където рисуваха с тебешири под звуците на хип-хоп гупа «Пулс». Програмата продължи с песни и танци пред Двореца. Там се разигра томбола с много награди, осигурени от спонсорите „Стомана Индъстри” и „Саниконс”. Водещ на събитието беше Котаракът в чизми (актьорът от ДТ "Боян Дановски" Божидар Попчев), а в концертната програма участваха общинските състави към Младежкия дом и Двореца на културата.

Празникът започна с едновременно рецитиране на стихотворението на Иван Вазов „Аз съм българче”, в Мемориала на миньорите имаше традиционен детски пленер, а пред музея се опна улица "Вълшебна". Там и децата, и родителите можеха да въртят грънчарско колело, да моделират идоли, да участват в ревюто на народни носии и да си направят етнопрически.  

Снимките от днешния празник са в ГАЛЕРИЯТА - 1 юни в Перник - 2011

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.