iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


47% изборна активност към 20 часа в Перник

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

40 705 перничани са гласували до 20 часа, съобщи председателят на ОИК-Перник Петър Трендафилов. Това прави 47% от гласоподавателите за кметове и общински съветници и 45% от избирателите за президент и вицепрезидент.

Изборният ден е приключил във всички избирателни секции в кварталите Изток, Църква и в малките села, както и в други по-малки секции.

Изборите продължават в Рударци, Големо Бучино и Ярджиловци, обяви още Трендафилов. Гласува се и в секциите в Пътния комбинат и в Спортната зала Кракра.

Изборната секция в село зидарци не е била предупредена навреме заудължения срок на гласуване и там е била отворена урната с бюлетините за президент. Събщените пристигнало и книжата са върнати обратно, а урната е била запечатана.

Междувременно с удължаването на срока за гласуване с един час и настъпването на нощтта се появиха сигнали за активизиране на изборните търговци.

ОИК-Перник няма данни колко са гласувалите до 19 часа, за да се направи  предположение колко гласоподаватели ще излязат да гласуват в последния момент, съблазнени с банкноти.   

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.