iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Агриани спечелиха сървайвъра по пернишки

Сървайвър по пернишки - закриване

Отборът „Агриани“ спечели  сървайвъра по пернишки след тридневни състезания в екстремни мисии. В Мисия "Лято - Перник - 2011“ втори се наредиха състезателите от отбора на „Бисалти“, а след тях  останаха отборите на  „Синти“ и „Едони“.

Купата на победителите  „Агриани“ беше връчена  от кмета на Перник Росица Янакиева. Най-добрите получиха специални медали. В битката за оцеляване имаше и пострадали и лошата случайност бе компенсирана с награди.

Състезанието започна в четвъртък следобяд. Старт на тридневното екстемно оцеляване, даде кметът Росица Янакиева. Да произведе пистолетния изстрел бе поканена актрисата Луиза Григорова.

На старта, след проведен кастинг, застанаха 24 младежи. Отборите с имена на тракийски племена, обитавали Перник и поречието на река Струма – „Агриани“, „Синти“, „Едони“ и „Бисалти“, се състезаваха за бързина сред водни препятствия, теглиха гуми от камиони в мисията „Силов старт“, търсиха храна в парка, опънаха в игра за скорост и техника и палатките си в бивак. Финалните мисии ги наредиха едни срещу други в състезание по пейнтбол, местните сървайвъри превзеха и езерото „Байкал“. Множество перничани следяха отблизо развръзката на „Мисия: Лято“ на арената пред Двореца на културата и в парка.

Целта на Община – Перник с тази атрактивна надпревара е да зарадваме децата и младежите, да осмислим лятната им ваканция, каза при откриването на състезанието кметът Росица Янакиева. Шоуто бе подсилено от актьорите, които озвучиха състезателното темпо с ударни инструменти и избрани части от спектакъла „Ритъм“ на покойния Андрей Баташов.

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.