iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Алея на спорта официално откриха в Перник без рязане на лента

Перник снимка: за хората и събитията - Алея на спорта

Без рязане на трикульор, каквато практика упорито възражда от времето на соца премиерът Бойко Борисов, в Перник в деня на първия учебен ден - 15 септември официално беше открита Алея на спорта. Макар вече дни наред спортните съоръжения между градския парк в Перник и Обединения детски комплекс да се ползват от млади, хора, малки деца и техните баби и дядовци, за откриването имаше специално мероприятие. По някаква причина основен организатор по осигуряването на присъствие отговорни бяха от местната централа на БСП. Имаше много хора, ползващи вече алеята, официални лица и специални гости. Дойдоха кметът Росица Янакиева и нейните заместници, депутатът Ангел Найденов, служители в общината.

Както му подобава на такъв случай, речи дръпнаха кметът  Росица Янакиева, народният представител Ангел Найденов и шефът на общинското предприятие „Общински имоти” Атанас Миладинов.  Във всеки по-голям квартал на Перник вече има създадени добри възможности за спорт, похвали се кметът Янакиева. Общо 8 игрища на територията на общината вече са изградени и се изграждат.  Както всеки път тя обяснява напоследък ккак някой дал идеята за това, което открива, и този път сподели, че на оперативка бившият вече шеф на общинското предприятие "Спортни имоти" Румен Танев предложил възстановяването на идеята.

Ангел Найденов  похвали Янакиева, че мандатът й ще се запомни с многото обекти и съоръжения, които са открити. Някои кметове се помнят само със снимката пред кметския кабинет, други - по личните им придовки и тези за близките им, а Росица ще се запомни по направеното за Перник и гражданите му, подчерта той.

Лента не беше рязана, но не бяха пропуснати думи на благодарност към Румен Танев, екипа на предприятието и партньорите от фирмите ИнфраКорект, Терс , ЕсПиДи и др.

Официалното откриване продължи с демонстративен мач на малките футболисти от детската школа на Миньор (Пк).

Снимки

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.