iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


До кога ще се обичат Бойко и Росица – театърът пред рязане на лента

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Докога ще се обичат премиерът Бойко Борисов и кметът на Перник Росица Янакиева зависи от завършването на ремонта на театралната зала в Двореца на културата. Това го обяви още през май самият Борисов. Тогава той заръча ремонтът да приключи месец преди изборите и обасни, че след това двамата с Янакиева вече няма да се обичат.

Развръзката на „любовните” им отношения явно е близка, защото вчера репортер на Градски вестник е заварил работа на акорд по ремонта на залата.

Довършителните работи текат с пълна сила, пише изданието. 40-50 човека от фирмата изпълнител „Димел” работят с бързи темпове на обекта. Отвън се чисти, а вътре всичко е на акорд. Монтажното скеле опасва все още целия театрален салон, макар всички груби строителни дейности да са приключени. С прецизност майстори редят като лего панели по стените на салона. Други се трудят по детайли на сцената. Въртящият механизъм там вече е монтиран. Направена е и оркестрината.

Театър - ремонт-въртяща сцена

 

 

Вчера репортер на Градски вестник попадна на работна среща на шефа на фирмата Димитър Живков, зам. кмета по строителството в Перник арх. Михаил Михайлов, който макар да е в отпуск следи ремонта, доставчици на оборудването и техническите ръководители.

Театър - ремонт-2

Ще стане до края на септември, а правим всичко възможно и по-рано да свършим всичко, увери Живков. Проблеми няма, поръчано е и почти е  готово всичко необходимо, увери и арх. Михайлов. В последния момент се правят уточнения на детайли. За консултации се търси и директора на театъра Иво Горчев.

В процеса на работа възникват за прецизиране различни детайли, но ще се справим, убедени са изпълнителите. Строителите правят всичко възможно да устоят на срока, даден им от премиера. 

Датата на рязането на лентата ще уточняват помежду си Янакиева и Борисов.

 Източник и снимки: Градски вестник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.