iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Къде пришълци може да обърнат вота?

Перник снимка: за хората и събитията - избори 2011

Общо 856 са добавените гласоподаватели в списъците за гласуване в община Перник, които са поискали да изразят вота си в различни избирателни секции в община Перник. Подавани са по две заявления  заради  вота 2 в 1 – едно за избора на президент и вицепрезидент и второ – за общински съветници и кметове, така че общият брой на заявленията е  1 712. Общо жителите с постоянен адрес в община Перник по данни на ГРАО към към 21.06.2011 г. са 105 246.

В община Перник  село Рударци е рекордьор по подадени заявления за гласуване по настоящ адрес.  Към списъка от общо 925 гласоподаватели са добавени още  186  човека. Те са внесли заявленията си в кметството до 8 октомври, когато беше крайният срок за хората с регистриран настоящ адрес поне преди 4 месеца, да решат къде да гласуват. Молбите са обработени и заявителите са вписани в избирателните списъци, обясни председателят на ОИК-Перник Петър Трендафилов.

Най малко са подадените заявления в кметство „Калкас” – само по едно. Три са в Църква и Селищен дол и 4 – в Бела вода.

В кметство „Изток” 23-ма ще гласуват  за президент по настоящ адрес и r 22-ма  – за кметове и съветници.  В Драгичево е обратно. Там 48 човека са се заявили, че искат да пуснат глас за държавен глава в това населено място, а 49 – с един повече са тези, които не живеят постоянно в селото, но ще гласуват за кметове и съветници.

С много заявления за гласуване по настоящ адрес се отличава и Кралев дол. Там балотажът ще бъде по време на самите избори, защото кандидатите за кмет на кметство Кралев дол са само двама. Може би затова 70 човека са поискали да упражнят вота си по настоящ адрес. Избирателите в селото са 503.

В горните редове по брой на подадени заявления за гласуване по настоящ адрес е  и Студена – 61 допълнителни гласоподаватели в две секции с по 865 и 604 избиратели.   По 67 са в Расник и Мещица, където има по една избирателна секция съответно с 323 и 763 избиратели. В Кладница, където подобно на Рударци също има много виладжии, само 32-ма ще се възползват от правото да участват в изборите с адреса си на село. Там по предварителния списък избирателита са 1 035.

 

Източник: Градски вестник

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.