iPernik.com Новини от Перник за хората и събитията


Кметът на Перник заплашва "Мапа дженгиз" със съд

Перник снимка: за хората и събитията [field_event_date-datetime]

Възможно е да подам и съдебен иск срещу "Мапа Дженгиз", ако не изпълнят обещанията си. Това заяви пред медиите кметът на Перник Росица Янакиева миналата седмица по повод дадените обещания на строителя на автомагистрала "Люлин" за благоустрояване на района, където се намира аутобанът.  

Вчера изтече срокът който премиерът Бойко Борисов даде на изпълнителите на инфраструктурния проект да отстранят проблемите, възникнали по време на строежа. Сега предстои общината да направи оглед и да потвърди дали е доволна от работата.

Част от обещанията си компанията вече е изпълнила, но има още дейности, които трябва да се извършат. От Агенция "Пътна инфраструктура" вече съобщиха, че турската фирма е приключила с всички довършителни работи по магистрала "Люлин". Все още обаче "Мапа дженгиз" дължи пари на община Перник.

С компанията е подписан договор за изплащане на дължимите суми, което е гарант и основание за блокиране на фирмените сметки. Консорциумът дължи над 300 000 лева наем на общината за терените, използвани за депониране на земна маса.

Има да се плащат обезщетения на хора, но те трябва да си съберат документите и да ги представят в съответната компетентна служба в пътната агенция, за да може турската фирма да им изплати договореното, обясни в интервю вчера строителният министър Росен Плевнелиев.

От „Мапа Чингиз" са поели ангажимент да възстановят пътя между Перник и Суходол, както и главната улица в Големо Бучино, които са разбити от тежките камиони на компанията.

Създадената  комисия ще провери как "Мапа Дженгиз" си е свършила работата и е поправила щетите, нанесени на околни села при изграждането на магистрала Люлин и тогава ще бъдат предприети последващи действия, ако трябва и съд.

редактор Мария Христова

iPernik отваря врати за всеки, който има да каже нещо!

Лична публикация - ще бъдете публикувани най-горе на първа страница на сайта!

Необходимо е единствено да Влезете с Фейсбук или да се регистрирате!

Вход с фейсбук профил:

[email protected] за споделяне на сигнали, запитвания, реклама, коментари, мнения, новини.